she-t, Lumivuoren Sleeping Beauty, suvullinen

she-t, Lumivuoren Sleeping Beauty, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 14 Tammi 2018, 16:14

Lumivuoren Sleeping Beauty
VH16-017-0559 / SPC-MR2-1650
synt. 07.11.2016, Suomi
shetlanninponi, tamma
säkä 104cm

laukkapainotteinen (risueste)
helppo C, 50cm
kasvattaja Lumivuori

i. Last Of A Kind
ii. Last Reason To Be Brave
ie. Sometimes Lie Is Better Than Truth
e. Sleepy One
ei. Sleeper HAY
ee. Norman's Susan

Vanha osoite http://web.archive.org/web/20180107154625/http://vahtipossu.org/lumivuori/hevoset/bea.php

Kilpailut
Kilpaillut Show Pony Circuitin kisoissa, Champion (in-hand show pony)


Luonne
"Eräänä marraskuisena maanantaiaamuna, vain pari päivää ensilumen satamisen jälkeen, aamutallin tekijää odotti yllätys. Tai eihän se tietenkään ollut mikään yllätys, päinvastoin. Nuori, mutta jo G2-tasolle risuestelaukoissa yltänyt Sleepy One oli vaikuttanut jo muutaman päivän siltä, että varsomiseen olisi varauduttava, mutta illalla kaikki oli ollut vielä normaalisti. Nyt Sellyn seurana karsinassa oli kuitenkin myös pieni ja pirteä tammavarsa. Ruunikko poninalku nimettiin hetken tuumimisen jälkeen Lumivuoren Sleeping Beautyksi, koska olihan se aivan ylivoimaisen suloinen ja prinsessa Ruususen englanninkielinen nimi natsasi hyvin yhteen sen emän nimen kanssa. Lempinimen Bea saanut pikkuneiti osoittautui heti oikein energiseksi tapaukseksi ja kun se saatiin ensimmäistä kertaa ulkoilemaan, poni viihdytti kaikkia hieman kömpelöllä pukkilaukallaan."

Bea kulkee aina korvat uteliaasti hörössä, ihan sama, missä se on. Se ei tunnu pelkäävän mitään eikä ketään, vaan suorastaan odottaa pääsevänsä osaksi seikkailua. Eikä Bea kyllä tyydy aina vain odottamaan, että seikkailut löytävät sen. Tätä pikkuista sankaria eivät pidättele edes tarhan aidat, jos se on päättänyt tehdä jotain jännittävää…

Bea on älyttömän pirteä ja sen huomaa. Talutettaessa tamman jalat ovat aivan liian usein ilmassa yhtä aikaa, eikä ihminen aina meinaa pysyä ponin vauhdissa mukana. Bea ei myöskään arvosta sellaisia tylsiä asioita kuin harjaaminen, vaan kiinni sidottunakin se mielellään hääräisi mitä sattuu. Myös kavioiden puhdistaminen kestää ponin mielestä ehdottomasti liian kauan ja hoitaja joutuu välillä ihan tosissaan pitämään kiinni tamman kavioista, niin kovasti se laittaa vastaan. Varustaminen sujuu kuitenkin pientä protestointia lukuun ottamatta ihan hyvin, mikäli ihminen on tehtäviensä tasalla.

Bea on laukkaponi ja se myös käyttäytyy sen mukaan. Ratsastaja ehtii tuskin kivuta tamman selkään, kun se jo ampaisee kentän toiseen päähän, eikä vauhti ainakaan hidastu ratsastuksen jatkuessa. Koulukiemurat eivät voisi vähempää Beaa kiinnostaa ja se osaakin helppo C:n asiat vain erittäin päättäväisen ratsastajan komennuksessa. Esteet ovat luonnollisesti eniten Bean juttu, joskin turhan mutkikas esterata voi koitua ratsukon kohtaloksi, ellei ratsastaja tajua tehdä tarpeeksi pidätteitä.
© Emppu


Päiväkirja
12.4.17 – PIKKUPONIEN JUOKSUTUSPÄIVÄ – KIRJOITTANUT EMPPU (LUUKKAAN NÄKÖKULMA)
Kevään kunniaksi päätettiin vähän repäistä ja niin me irtojuoksutettiin melkein koko pikkuponilauma kerralla. Ainoa poni, joka tähän ilonpitoon ei päässyt mukaan, oli Jupiter, mutta pitäähän sitä orienkin elämässä joitain esteitä olla.

Koska Lyydia lähti maneesille ratsastamaan Valmaa, me hoidimme Leon kanssa homman kahdestaan. Minä talutin nätisti käyttäytyvät Sellyn ja Komeetan kentälle, kun Leo seurasi naruissaan kaksi rimpuilevaa poninalkua, Yanna ja Bea. Myönnetään, kenttä oli todella kurainen, mutta ei se näyttänyt pikkuformuloita haittaavan. Bea ymmärsi tietenkin ensimmäisenä homman jujun ja lähti kaahaamaan kentän toiseen päähän, kun taas Yanna jäi viimeiseksi arastellessaan hienoja kavioitaan.

Beassa oli selvästi nähtävissä varsan elämänilo ja sekä vanhempien vauhdikkaat geenit, kun se laukkasi ympäri kentän. Pienenä tyttönä se teki näppärästi nopeita käännöksiä ja sai usein vanhemmat ponimme turhautumaan, kun se vaihtoi suuntaa kesken villin kilpajuoksun. Joskus päätökset olivat tosin hieman hulluja: ollessaan jo voitolla, Bea kiepsahti yllättäen ympäri ja lähti yksikseen väärään suuntaan. Ainakin me saimme makoisat naurut, varsinkin, kun tamma kääntyi äkkikäännöksensä jälkeen hölmistyneenä katsomaan kavereiden vauhdikasta menoa.

Meidän pienen Bea-vauvamme kunto loppui ensimmäisenä ja pian sen jälkeen Yannakin alkoi hidastaa vauhtiaan. Hienot laukkaponimme Komeetta ja Selly eivät olisi malttaneet millään lopettaa, mutta lopulta niidenkin into lopahti, kun nuoremmat tytöt lähtivät jo pihattoon.
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 394
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Muuhun tai useampaan lajiin painottuneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron