kwpn-o. Cardigan v.d. Halor, suvullinen

kwpn-o. Cardigan v.d. Halor, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 07 Loka 2019, 17:27

Cardigan v.d. Halor
VH19-012-0035
syntynyt 04.11.2018
hollanninpuoliverinen, ori
säkä 162 cm

koulupainotteinen
Intermediaire I, 80cm
kasvattaja Zonjiet Stud (VRL-00096)


Vanha osoite: http://vahtipossu.org/z/cardigan.html


i. Armont Caruso (Alegressa)
ii. Armont Caramant
ie. Armont Atessa
e. Benalda vd Halor
ei. Excalibur v.d. Halor
ee. Benuella v.d. HalorKilpailut
Kilpaillut porrastettuja kouluratsastuksessa, vt. 9


Päiväkirja
Marraskuu 2018 (kirjoittanut kasvattaja)
Astuttaessamme cremellon tammamme Beneldan voikolla orilla Armont Carusolla niin tietysti toivoimme tuplavoikkoa varsaa. Benalda oli hiljattain lopettanut kisauransa ja olimme jo jonkun aikaa pohtineet tammalle sopivaa oria. Benalda oli siistä syystä erikoinen, että tamman suonissa virtasi arabiveri joka oli tietysti myös näkynyt itse tamman luonteessa ajoittaisena temperamenttisuutena. Otimme tietoisen riskin kun päätimme astuttaa Benaldan Armont Carusolla. Armont Caruso oli tavattoman lupaava, joskin nuori ori jolta odotettiin tulevaisuudessa vielä paljon jalostusorina. Nuoresta iästään johtuen Armont Caruso ei ollut vielä päässyt jalostusorin tehtäviin vaikka se olisi epäilemättä edessä, sillä orin kisaura oli vielä hyvin keskeneräinen.

Ilmeisesti kaikki pelkomme kokemattomista vanhemmista olivat aiheettomia, sillä Benalda oli eräänä varhaisena aamuna varsonut terveen pienen orivarsan, joka oli epäilemättä cremello. Benalda osoittautui luonnostaan lahjakkaaksi emätammaksi, joka oli pienelle orivarsalleen loistava emä, ehkä aavistuksen hieman ylisuojeleva. Orivarsa oli tavattoman rohkea, utelias ja pienen epäröinnin jälkeen antautui täysillä rapsuteltavaksi. Alle viikkoisen orivarsan liikkeistä näki heti että orivarsalla tulisi olemaan vielä loistava tulevaisuus kouluratsuna.

Orivarsan kasvaessa päätimme nimetä varsan Cardiganiksi, joka taisi itseasiassa olla yksi niistä nimivaihtoehdoista joita harkitsimme Armont Carusolle. Cardigan kasvoi hyvin nopeasti ja jo vuotiaana orivarsa oli paljon muita ikäisiään kypsempi. Kahden vuoden iässä Cardigan oli kasvanut jo niin upeaksi hevosenaluksi, että orin olemus jätti helposti sanattomaksi. Harmi vain että Cardigan oli selvästi perinyt emältään osan temperamentista, vaikka Cardigan oli älykäs niin oli orin kärsivällisyys toisinaan kärpäsen luokkaa. Ajan saatossa onneksi saatoimme opettaa Cardiganille kouluratsulta vaadittua kärsivällisyyttä, ori oli muutoin luontaisesti selvästi kouluhevonen jolla tulisi olemaan vielä upea tulevaisuus kouluratsuna.

Olimme Jasperin kanssa hyvin yksimielisiä, että Cardigan jäisi ehdottomasti Zonjietiin. Linjoiltaan Cardiganilla tulisi olemaan vielä paljon arvoa, sillä orin suvussa yhdistyy useampi harvinainen linja yhdistettynä Zonjietin omiin linjoihin.
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Koulupainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron