old-o. Cornelius von Gateaway, suvullinen

old-o. Cornelius von Gateaway, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 12 Elo 2018, 12:55

Cornelius von Gateaway
VH15-013-0145
synt. 05.02.2015
oldenburg, ori
säkä 165cm

koulupainotteinen
Intermediate II, 100cm
kasvattaja Tuulia T., ​Ratsutila Gateaway

Cornelius von Gateaway sai alkunsa nähdessäni tuttavani Cannabian tarjoavan orejaan ulkopuolisten käyttöön eräällä usein vierailemallani foorumilla aloin oitis katsoa tarjolla oleville oreille tammoja Gateawaystä. Löysinkin kolmelle oriille tammat omasta tallista ja riensin oitis kysymään Cannabialta sopisivatko astutukset. Astutukset sopivat Cannabialle hyvin, joten Corneliuksen emä Oldfinion Snowunsch sai luvan vierailla Ramant Warmbloodsissa Suprant Coryn luona. Onnistuneen astutuksen jälkeen jäin odottelemaan varsan syntymää. Helmikuussa 2015 Oldfinion Snowunsch sitten putkautti maailmaan terhakan orivarsan, joka sai nimekseen Cornelius von Gateaway.

Konna on hyvin rento ja ystävällinen eikä koskaan aiheuta ongelmia muiden hevosten kanssa. Ihmisten suhteen Konna sen sijaan on hieman valikoiva ja kelpuuttaa hoitajakseen vain rauhalliset ihmiset, jotka eivät milloinkaan korota ääntään tai hätäänny missään tilanteessa. Konnaa onkin käsiteltävä lempein ja rauhallisin ottein ettei ori hermostu, sillä se inhoaa äkkinäisiä liikkeitä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Konna olisikin syytä sitoa kiinni, sillä ori hermostuu helposti mikäli ympärillä tapahtuu kaikenlaista muuta kiinnostavaa. Harjauksesta ori kuitenkin nauttii ja jaksaisikin seisoa aloillaan tuntikaupalla puunattavana. Varusteet ori antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa Konna seuraa yleensä kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa hieman innostua tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori ei aiheuta ongelmia, vaikka saattaakin joskus vähän uhitella muille oreille.

Ratsastettaessa Konna on mukavan pehmeä avuille sekä innokas mielyttämään ratsastajaansa. Ratsastajalta vaaditaan kuitenkin paljon kärsivällisyyttä, sillä Konna ei ole kaikista nopea oppisimmista päästä ja siltä kuluukin paljon aikaa uusien asioiden oppimiseen. Toisaalta liikkeet, jotka ori jo hallitsee se selvittää sulavasti kuin balettitanssija. Ratsastajaltaan Konna vaatii selkeät ja pienet avut, sillä mitä hellävaraisempi Konnan kanssa on sitä paremmin ori suorittaa siltä pyydetyt liikkeet. Konna ei siedäkään suusta kiskomista tai kylkiinsä potkimista ja alkaa tehdä epämääräisiä liikkeitä, mikäli sitä kohtelee liian kovakouraisesti. Oriin askellajit ovat ilmavia ja pehmeitä ja niistä löytyy myös näyttävyyttä, joten eri askellajeissa lisäykset ovatkin oriin vahvuus. Tosin ei Konnalla ole pahemmin vaikeuksia suurta kokoamista vaativienkaan liikkeiden kuten piaffe ja passage suorittamisessa. Piaffen ja passagen kanssa ratsastajan on kuitenkin syytä pysyä tarkkana, sillä ori lipsahtaa äkkiä ulos ratsastajansa haluamasta muodosta ja temmosta mikäli tämän huomio herpaantuu hetkeksikään. Kouluradalla ori on kuitenkin yleisesti ottaen parhaimmillaan, sillä se nauttii saadessaan esiintyä suuren yleisön edessä.
© Tuulia T.

i. Suprant Cory
ii. Chicory
ie. Imaginär Luise Libelle
e. Oldfinion Snowunsch
ei. Oldsfell's Glückwunsch
ee. Oldfinion Sinata


Vanha osoite http://ruiskukka.org/yksityiset/h/CorneliusvonGateaway.php


Kilpailut
OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.69
Nopeus ja kestävyys: 0.69
Kuuliaisuus ja luonne: 2583.88
Tahti ja irtonaisuus: 3020.63
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 5604.51 op (vaikeustasolla 10)!
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 117
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Re: old-o. Cornelius von Gateaway, suvullinen

ViestiKirjoittaja davis VRL-10105 » 06 Joulu 2018, 10:39

Lähtisikö Cornelius uuteen projektiimme Firien Studiin(http://epikse.net/firien)? Tiedossa kantakirjaus ja laatuarvostelu sekä mahdollisuuksien mukaan tarinointia. Myöhemmin pääsisi myös jalostuskäyttöön.
davis VRL-10105
 

Re: old-o. Cornelius von Gateaway, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 07 Joulu 2018, 16:03

Pistetään Cornelius teille. Sivuja 21.12. mennessä :)
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 117
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38


Paluu Koulupainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron