holst-o. Cho'gall von Gateaway, suvullinen

holst-o. Cho'gall von Gateaway, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 12 Elo 2018, 12:48

Cho'gall von Gateaway
VH15-044-0285
synt. 01.02.2015
holstein, ori
säkä 170cm

koulupainotteinen
Intermediate II, 90cm
kasvattaja Tuulia T., ​Ratsutila Gateaway

Cho'gall von Gateaway sai alkunsa wishmasterin tarjotessa orejaan ulkopuolisten käyttöön. Innostuinkin sitten oikein kunnolla parittamaan tammojani wishmasterin orien kanssa, sillä peräti kuusi tammaani sai luvan vierailla wishmasterin orien luona niiden kotitilalla Brigadier Studissa. Cho'gallin emälle Joelyn O' Pololle puolisoksi valikoitui kantakirjassa II-palkinnolla oleva Choco Woods. Kyseessä oli Joelyn O' Polon toinen varsa, joten hieman minua jännitti sujuisiko tiineys hyvin, mutta kaikki sujui hyvin ja helmikuun alussa vuonna 2015 maailmaan putkahti raudikko orivarsa. Nimekseen varsa sai Cho'gall von Gateaway World of Warcraftissa esiintyvän pahan Cho'gall warlockin mukaan.

Luonteeltaan Kolli ei ole lainkaan esikuvansa kaltainen vaan itseasiassa hyvinkin kiltti, vaikkakin vähän orimainen. Ori ei kuitenkaan satuttaisi ketään tahallaan, vaikka saattaakin joskus vahingossa talloa hoitajansa varpaille, sählä kun on. Kolli olisikin syytä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä vapaana ollessaan oriilla on tapana ihan kirjaimellisesti talloa hoitajansa varpaille, vaikkei se sitä tahallaan teekään. Harjattaessa Kolli nauttii saamastaan huomiosta täysin siemauksin ja voisikin seisoa puunattavana vaikka koko päivän. Harjauksen ohella ori nauttii myös pesemisestä ollen yksi harvoista hevosista tallissa, joka ei aiheuta ongelmia joutuessaan pesulle. Varusteet Kolli antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa seuraa kiltisti taluttajansa perässä, vaikka saattaakin vähän flirttailla vastaan tuleville tammoille. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy kuten herrasmiehen kuuluukin eikä aiheuta ongelmia, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei ori osaisi puolustaa itseään tarpeen tullen.

Ratsastettaessa Kolli on miellyttämisenhaluinen sekä herkkä ratsastajansa avuille. Kolli ei tarvitsekaan suuren suuria apuja, sillä ori reagoi ratsastajansa pienimpäänkin painopisteen muutokseen tai pohkeen hipaisuun. Ei ori kuitenkaan vedä hernettä nenään, vaikka sen kanssa käyttäisikin hieman kovempia apuja. Ratsastajaltaan Kolli ei vaadi mitään erityistä ja se kelpuuttaakin selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan oli sitten kyseessä arka aloittelija tai itsevarma kokekut ratsastaja. Kollin askellajit ovat hyvin ratsastaja ystävälliset, sillä oriin askellus on hyvin pehmeää ja ilmavaa mikä tekee niistä ratsastajalle mukavat istua. Kouluratsuna Kolli on vailla vertaa suoriutuen aina Intermediate II tasolle asti moitteetta. Ori taitaa niin piaffen kuin passagenkin, mutta piruetit tuntuvat olevan herralle hivenen hankalia, vaikka kyllä se niistäkin suoriutuu.
© Tuulia T.

i. Choco Woods
ii. Chocoholic
ie. Tahitian Apple
e. Joelyn O' Polo
ei. Johnny D
ee. Joyce America


Vanha osoite http://ruiskukka.org/yksityiset/h/ChogallvonGateaway.php


Kilpailut
OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2690.34
Tahti ja irtonaisuus: 2937.03
Tarkkuus ja ketteryys: 314.46

Kouluratsastuksessa 5627.37 op (vaikeustasolla 10)!
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 304
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Koulupainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa