trak-t. Lumos von Gateaway, suvullinen

trak-t. Lumos von Gateaway, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 10 Elo 2018, 23:04

Lumos von Gateaway
VH15-021-0452
synt. 19.01.2015
trakehner, tamma
säkä 172cm

koulupainotteinen
Grand Prix, 110cm
kasvattaja Tuulia T., ​Ratsutila Gateaway

Lumos von Gateaway tulee uusista, mutta sangen menestyneistä sukulinjoista. Nähdessäni Heidi N:n tarjoavaan orejaan ulkopuolisille tammoille ihastuin oitis kahteen oriin. Toinen näistä oli kimo hurmuri San Miquel NON, jolle puolisoksi valikoitui pitkällisen harkinnan jälkeen Lorelai F. Astutus sopi myös Heidille, joten Lorelai sai luvan vierailla San Miquelin kotitilalla Aesar Warmbloodsissa. Astutuksen tuloksena syntyi pirtsakka raudikko tammavarsa 19. päivä tammikuuta vuonna 2015. Heti varsan nähtyäni päätin jättää sen kotiin kasvamaan, sillä tällä neidillä riittää potentiaalia vaikka kuinka pitkälle. Nimekseen varsa sai pitkällisen harkinnan jälkeen Lumos von Gateaway.

Lumosta on kasvanut oikea neiti nirppanokka, mikä varmasti johtuu osaksi siitä, että rakas tammaneitimme on piloille hemmoteltu. Tamma tietää täsmälleen kuinka kietoa ihmiset kavionsa ympäri ja saa ihmiset useimmiten tekemään mitä haluaa. Lumon kanssa täytyykin olla tiukka ja johdonmukainen, mikäli haluaa saada nirppanokkamme tottelemaan. Lumo ei varsinaisesti lukeudukaan tallin henkilökunnan suosikkeihin, sillä tamma on hyvin valikoiva ihmisseuralaistensa suhteen eikä päästä aivan ketä tahansa karsinaansa. Tammalle onkin tehtävä heti selväksi kuka määrää eikä sitä pidä päästää hyppimään hoitajansa varpaille. Hoitotoimenpiteitä suoritettaessa Lumo olisi sidottava ehdottomasti kiinni, sillä tamma kyllä karkaa avoimesta karsinan ovesta, jos vain saa siihen tilaisuuden. Harjattaessa Lumo ei tunnu koskaan olevan tyytyväinen kovuuteen jolla sitä harjataan, joten sellaiset peruskovat otteet ovat varmastikin parhaimmat tämän neidin kanssa. Varusteet Lumo antaa yleensä laittaa ongelmitta, mutta saattaa kiima-aikoina heittäytyä hankalaksi etenkin satuloitaessa. Talutettaessa neiti nirppanokka ei suostu menemään lähellekään vesilätäköitä oli sitten kyseessä kuinka pieni lätäkkö tahansa vaan haluaa kiertää lätäköt mahdollisimman kaukaa. Muiden hevosten seuran suhteen tamma ei ole läheskään niin valikoiva kuin ihmisten kanssa ja tuleekin hyvin toimeen kaikkien nelijalkaisten kanssa.

Ratsastettaessa Lumo on todella herkkä ja sille riittävätkin vain aivan minimaaliset avut. Näin ollen aloittelijoilla ei olekaan tamman selkään mitään asiaa, sillä neiti nostaa pystyyn oikean rodeoshow:n mikäli sitä yhtään potkaisee kylkiin tai nyppäisee suusta. Lumoa tulisikin ratsastaa lähinnä painoavuilla, sillä tamma kyllä reagoi välittömästi ratsastajan pienimpäänkin liikkeeseen. Tamma omaa kolme näyttävää ja ilmavaa askellajia ja onkin oikea liitokavio, mikä tulee esille etenkin lisäyksiä tehtäessä, jolloin suurikokoinen tamma saa kunnolla esitellä matkaavoittavaa askellustaan. Suuresta koostaan huolimatta Lumo kuitenkin taipuu hyvin myös hyvin kokoaviin liikkeisiin kuten piaffeen ja passageen. Tamma onkin omimmillaan kouluradalla ja se onkin vaikuttava näky suorittaessaan koululiikkeitä kauniisti kaula kaarella ja selkä pyöreänä kulkiessaan. Lumo saa vaikeatkin koululiikkeet näyttämään helpoilta ja lumoaa nirppanokkaisimmankin tuomarin sulavuudellaan ja taitavuudellaan.
© Tuulia T.

i. San Miquel NON
ii. Cartel NON
ie. Sateen San Mariela
e. Lorelai F
ei. Skylarr PB
ee. Lémurie PB


Vanha osoite http://ruiskukka.org/yksityiset/h/LumosvonGateaway.php


Kilpailut
OMINAISUUSPISTEET
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.72
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3155.60
Tahti ja irtonaisuus: 3669.90
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 6825.5 op (vaikeustasolla 11)!
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 117
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Koulupainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron