sh-t. Rajattoman Lumitar, suvullinen

sh-t. Rajattoman Lumitar, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 16 Joulu 2017, 22:28

Rajattoman Lumitar
VH15-018-0278
synt. 01.01.2015, Suomi
suomenhevonen, tamma
säkä 152cm

koulupainotteinen
Helppo A, 70cm
kasvattaja Rajaton

Luonne
Erittäin mukavista vanhemmista syntyi vuoden vaihteessa Rajattoman Lumitar, mitä me kutsumme Lumeksi. Tamma on perinyt emältään nöyrän ja miellyttämisenhaluisen luonteen, joka näkyy lähes jokaisessa arjen askareessa. Isältään Lumi on perinyt näyttävät liikkeet ja hieman kuumuvan luonteen. Saattaa kuulostaa hieman ristiriitaiselta, mutta sitä se ei ole. Lumi kyllä haluaisi tehdä parhaansa, mutta ei voi sille mitään, että vauhti yrittää välillä ottaa vallan. Ilkikurinen tamma ei missään nimessä ole!

Hoitotoimenpiteissä Lumi käyttäytyy muilta osin hyvin, mutta kavioiden puhdistamisessa on vielä hieman hankaluuksia. Tamma ei meinaa välillä nostaa jalkojaan millään, vaan liimaa ne ennemmin lattiaan. Topakalla asenteella tämän hevosen kanssa ei ole mitään ongelmia ja kaikki toimenpiteet harjaamisesta varustamiseen sujuu sulavasti. Lumi ei vahingoita ihmistä tahallaan, mutta välillä hieman häslän luonteensa takia saattaa talloa hoitajan varpaat vahingossa. Varustaessa Lumi ehkä hieman malttaa rauhoittua, ihan juuri sen takia, että se tietää pääsevänsä töihin.

Hieman kuumuvaa sorttia oleva Lumi yrittää kyllä parhaansa jokaisen tehtävän aikana alusta saakka, mutta ei aina tajua, että häslääminen ei johda mihinkään. Miellyttämisenhalua siltä löytyy ja se yleensä toimiikin todella mitättömillä avuilla. Toisinaan jotkut tehtävät vaativat normaalia selkeämmät ja näkyvämmät avut. Lumi kaipaa reippaita alkuverryttelyjä ja sen jälkeen tekee vaikka piffit ja paffit, jos vain pyytäisit niitä. Laukan jälkeen tamma kuumuu normaalia enemmän, jolloin keskittyminen meinaa mennä miellyttämisenhalun edelle, mutta yleensä tämän hevosen kanssa ei tarvitse hermojaan menettää. Kilpailutilanteissa Lumi on paljon lunkimpi ja suorittaa työnsä huolella.
© Riella

i. Patakuningas
ii. Ässä Hihassa
ie. Neiti Ruusunen
e. Vilutar
ei. Luihu-Rovasti
ee. Viimakka

Jälkeläiset
o. Rajattoman Eemeli
t. Rajattoman Tuike
o. Rajattoman Kimalle

Vanha osoite http://kujakatti.net/rajaton/hevoset/lumi.php


Kilpailut
Kilpaillut porrastetuissa kilpialuissa, KRJ tasolla 5. Katso VH-profiili.
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Koulupainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron