she-t, Alexandrea KH, suvullinen

she-t, Alexandrea KH, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 14 Maalis 2018, 15:19

Alexandrea KH
VH14-017-0636
synt. 27.07.2008, Suomi
shetlanninponi, tamma
säkä 100cm

yleispainotteinen
helppo B, 50cm, noviisi
kasvattaja Kultahuisku

i. Aloncho
e. Fawel's Gipsy Girl

Vanha osoite http://loci.kolkko.net/h/alex.php

Luonne
Waves can't beat if the sky in windless', joka kuvaa Alexia parhaiten, sillä tämä neitihän ei tee mitään, jos siltä ei pyydä mitään. Juuri tämä rauhallisuus, mutta samaanaikaan tietty temperamenttisyys iski ohimooni ja tein tammasta tarjouksen, ja sainkin sen mukaani. Alex on rauhallinen tamma, mutta jos siltä ei pyydä nätisti, ei siinä nättiä kyytiä saakaan, eikä siitä nättiä jälkeä tule. Alexista suunnitellaan siitostammaa ja Topille morsianta.

Perusluonteeltaan Alex on siis rauhallinen ja täysin tavallinen talluainen, josta ei tunnu ensi alkuun löytyvän mitään mielenkiintoista. Onneksi tamman paremmin tutustuttuaan löytää siitä jos jonkinmoista, ei enää niin rauhallista, puolta. Alex tykkää esimerkiksi kiskoa sinne sun tänne taluttaessa, varsinkin kun mennään tallista tarhalle tai laitumelle päin. Siinä saa isokin mies pidellä tiukasti kiinni, sillä Alex on sitkeä. Kärsimättömänä otuksena Alex myös tykkää pyöriä taluttavaa ihmistä ympäri, joten tiukka ote on paikallaan, kun tätä neitiä taluttelee. Juoksuttaessa Alex heittää ensin parit kierrokset pukkilaukkaa juoksuttajan ympäri, ennenkuin rauhoittuu ja alkaa kuuntelemaan ohjeita. Kuitenkin, tällaisia hyvin pieniä miinuskohtia lukuunottamatta Alex käyttäytyy yleensä todella mallikkaasti, tallin työntekijöiden mukaan "tylsästi", mutta se on varsin mukavaa, jos tallilla on edes yksi "tylsäkin" polle, jonka kanssa ei tarvitse veren maku suussa taistella johtajanpaikasta. Alex on loppupeleissä shetlanninponiksi nöyrä ja superkiltti.

Hoitaessa Alexin rauhaa rakastava linja jatkuu ja se on suorastaan ilo laittaa kuntoon. Hoitaessa Alexin voi pitää karsinassa irrallaan, tamma nimittäin ei paljoa välitä ihmisistä karsinastaan, se ottaa kaiken rennosti eikä jaksa turhia stressata. Se nauttii sukimisesta, ja huomiosta muutenkin, ja kun tammaa rapsuttaa kainalosta, sen ylähuuli venyy pitkälle eteen ja inisee onnesta. Alex rakastaa kainaloiden rapsutusta. Hännän ja harjan selvitystä Alex ei jaksaisi - tamma ei viitsis seisoa paikallaan kun tukkaa kiskotaan sinne ja tänne, mutta alkaa pikkuhiljaa tottua siihenkin. Kavioiden puhdistus on helppo nakki, Alex kun nostaa koipensa ylös jo miltei itsestään. Päänharjaus ei neitiä haittaa, Alex ei aristele korviaan tai turpaansa, vaan antaa hangata vaikka sienellä ja saippualla jos sikseen tulee. Myös varustaminen - oli kyseessä sitten satula ja suitset tai kärryt tai vain liina - on helppoa kuin hengitys ja meneekin yleensä kuin suoraan oppikirjasta. Mitä nyt jos kärryjä aletaan kiinnittämään niin tamma innostuessaan alkaa vähän steppailemaan paikoillaan, mutta kun sen ei anna häiritä itseään, niin homma on taas helppoa kuin heinänteko. Perusihastuttava tamma siis kaikin puolin, ei moittimista.

Ratsuna ja ajaessa Alex on peruskiltti. Varsinkin ratsastaessa tammalta joutuu vaatimaan, jotta se suostuu tekemään mitään. Tämä neiti ei turhia hippaloi, mutta samalla Alex varmistaa, että ratsastajakin ratsastaa, eikä vain istu selässä. Tamma ei lähde liikkeelle tai käänny, jos ei sitä pyydä, (paitsi maastossa), joten ratsastajakin joutuu pysymään koko ajan hereillä ja alati valppaana. Esteillä Alexilla onkin jo sitten enemmän eteenpäinpyrkimystä, mutta siltikään se ei tee mitään, jos ei ratsastajakaan tee mitään ja sekin alkaa sähläämään, jos ratsastaja tekee selässä liikaa. Siksi tammaa ratsastaessa tarvitseekin olla tarkkana ja hyviin suorituksiin Alex pystyykin vain todella hyvän ratsastajan kanssa, mutta tämä poni opettaa ratsastamaan, eikä vain istumaan selässä. Maastossa Alexia ei tarvitse kuin hiukan ohjailla oikeaan suuntaan ja jarrutella silloin tällöin. Tamma nimittäin rakastaa maastoilla ja silloin pikkuneidillä kyllä kulkee, istuttiin sitten selässä tai kärryillä. Kärryjen kanssa toimiessa Alex on yleensä muutenkin reippaampi, muttei kuitenkaan kuumu. Tammasta tulee vain herkempi ja yhteityöhaluisempi heti kun "käskyttäjä" istuukin takana eikä selässä. Valitettavasti tamman taidot eivät yllä, eivätkä tule koskaan yltämäänkään noviisi-tasoa korkeammalle. Alexilta vain loppuvat kyvyt kesken, mutta onneksi neidin kanssa päästään menemään edes vähän valjakkoa. Raviponiksi Alexista ei ole, vauhti ja koko ei riitä. Mutta perusluonteeltaan siis kiltti, tosin omalla tavallaan haastava poni.
© Loci

Kilpailut
Kilpaillut porrastetuissa, katso VH-profiili
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 304
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Yleispainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron