rp-o. A.D. Hot and Smooth, suvullinen

rp-o. A.D. Hot and Smooth, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 31 Tammi 2018, 22:42

A.D. Hot and Smooth
VH14-029-0155
synt. 08.11.2013, Suomi
ratsuponi (84.375%), ori
säkä 143cm

yleispainotteinen
helppo C, 40cm
kasvattaja Jannica VRL-04799
Sivut tulee ilmoittaa myös kasvattajalle jansku86@netti.fi

Luonne
Isältään hieman luonnettaan perinyt Smooth pitää muille hevosille, ja varsinkin muille oreille isottelusta. Tämä ei välitä, onko hevonen tai ori isompi mitä tämä itse on, vaan haluaa silti johtaa. Tuo kukkoilee ja esittää myös kuljettaessa ohi, mutta kunnioittaa ihmistä niin paljon, ettei tee yleensä mitään tyhmää. Taluttaessa tämän kanssa kannattaa olla huolellinen, sillä vaikka ori ei mitään vaarallista yleensä tee, tämä voi vähän pomppia minne suuntaan haluaa, huudella tammoille ja uhitella muille ohimennessään.

Hoitaessa Smooth kannattaa pitää kiinni, sillä on myös silloin melko levoton ja tarkkaavainen. Tämä tarkkailee ympäristöään, mutta nauttii harjauksesta ja rauhoittuu rentoutumaan pitkien, hellien hoitosessioiden aikana. Varsinaisesti hoitamisessa ei ole mitään ongelmaa, tämä antaa nostaa kaviot ja myös satuloida ja suitsia ongelmitta. Smooth kuitenkin haluaa olla lähdössä samantien, kun näkee varusteet, ja muuttuu hieman levottomaksi, saattaa steppailla hieman, sillä haluaa lähteä liikkeelle jo.

Ratsaille pääsee helposti, jos on nopea, ori on menossa käytännössä aina. Ratsastaessa tämä on reipas, ja vaatii melko jämäkän ratsastajan malttaakseen keskittyä yhtään mihinkään. Eteenpäin Smoothia ei tarvitse patistaa, päinvastoin: tämä menee turhankin reippaasti ja hieman ponimaiseen tapaan haluaisi päättää, minne ollaan menossa. Päättäväisillä, selkeillä avuilla tuosta kuoriutuu kuitenkin erittäin miellyttävä ja osaava ratsu. Tämä työskentelee hyvin sileällä, mutta esteet saavat tämän kuumenemaan. Vaatii malttia, että tämän saa suorittamaan tehtävät esteillä nätisti.

Askellajit Smoothilla ovat miellyttävät, tämä on perinyt luultavasti niistä jotain äidiltään. Mikäli tuo kulkee nätisti ja eteenpäin maltilla, ovat askeleeet miellyttävät istua alas jokaisessa askellajissa. Ravi muuttuu kuitenkin orin kaahottaessa nopeasti töpöttäväksi, ponimaiseksi ja lyhyeksi.

Maastoillessa ori on maastovarma, vaikka tuijottaakin kaikkea mahdollista. Aivan kuten muutenkin, tämä vaatii päättäväisyyttä ja tasaisuutta ratsastajaltaan, eikä varsinaisesti pelkää mitään pienoisen röyhkeytensä ansiosta. Samantyyppinen Smooth on myös silloin, kun ollaan tälle vieraissa paikoissa, esimerkiksi kisoissa. Tämä rauhoittuu kuitenkin määrätietoisella ratsastuksella ja käsittelyllä.

Lastatessa Smoothia saa hieman lahjoa herkuilla, varsinkin jos ollaan lähdössä kotoa. Tuo tulee kuitenkin koppiin perässä kohtuullisen nätisti, kunhan palkkio on kohdallaan. Vieraassa paikassa tämä seuraa nätisti ihmistä koppiin. Mitään vaaratilanteita harvoin orin kanssa sattuu.

Kengittäessä orin kanssa ei ole ongelmia, vaikka tämä vähän levoton saattaakin olla.
© Jannica

i. A.D. Son O'Mine (conn)
ii. Wilde Oscar
iii. Chocolate Eyes
iie. Olema
ie. A.D. Sonya
iei. Creamy
iee. Little Bahia

e. A.D. Hot and Spicy (rp 68.75%)
ei. A.D. Emma's Lucifer (rp 50%)
eii. Komeetan St. Lucifer ox (ox)
eie. A.D. Emma (rp 75%) polveutuminen *
ee. A.D. Honey Holiday (wD)
eei. Dobbelspiel
eee. Dobbelhoney
* i. Islander's Domino (rp) | e. Ponytime Ellen (c)
ii. Galgenwaard (hann) | ie. Erika (c)


Sukuselvitys
Isä A.D. Son O'Mine on Adinan kasvattiponiori. Kimolla orilla on muotovalion arvonimi ja lisäksi se on kantakirjassa III palkinnolla. Mino on kiltti hoitaa, mutta vaatii päättäväisen ratsastajan. Minon vanhemmat ovat kisanneet paljon ja monipuolisesti. Minolla itselläänkin on jo jonkin verran villejä kisatuloksia ja lisäksi se on kerännyt MSY:n match show:sta yhtä vaille MSY-B ja MSY-P arvonimet. Orilla on seitsemän jälkeläistä, joista yksi ori kantakirjassa.

Emä A.D. Hot And Spicy on energinen ja kiltti ponitamma. Tämä Adinan kasvatti on jo ehtinyt hieman sijoittua ja lisäksi tammalla on yksi sertti ja BIS-sija. Tammalla on kuusi jälkeläistä, joista kaksi sert-palkittuja. Myös Stacyn isä A.D. Emma's Lucifer on sert-palkittu ja kauempaa suvusta löytyy maineikkaita näyttely- ja käyttöponeja lisää.
© Jannica


Vanha osoite http://adinanponitila.webs.com/Smooth.htmlKilpailut
02.06.17 - he D - 3/9 - kutsu

21.09.14 - 40cm - 2/7 - kutsu
28.09.14 - ristikko - 3/18 - kutsu
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 302
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Yleispainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa