rp-o. Hollabar Merlin, suvullinen VARATTU

rp-o. Hollabar Merlin, suvullinen VARATTU

ViestiKirjoittaja Alegre » 30 Joulu 2017, 11:18

Hollabar Merlin
VH15-029-0485
synt. 05.06.2015, Iso-Britannia
englannin ratsuponi (62,5%), ori
säkä 142cm

yleispainotteinen
vaativa B, 120cm
kasvattaja Hollabar, Riella VRL-01744

Luonne
Luojan kiitos poni on perinyt ominaisuuksia sekä isältään että emältään. Vilkas hyvätahtoinen poni ei ole ehkä mikään maailman paras vaihtoehto, mutta tässä tapauksessa Merlin on vain utelias hyväntahtoinen poni. Kotiin jäänyt pojankoltiainen tutkii aina isänsä tavoin joka paikan, mutta ei ole lähellekkään yhtä vilkas. Upet ja elastiset liikkeet, sekä ketteryyden se on perinyt onneksi molemmilta vanhemmiltaan, joten tuloksena on vaativia liikkeitä taitava, nopeat käännökset omaava kilpaponi.

Merlin ei missään nimessä halua tahallisesti satuttaa ihmistä tai ketään muutakaan, mutta sen uteliaisuuden takia joskus jonkun varpaat saattaa jäädä alle. Se on hyvin miellyttämisenhaluinen poni ja ihmisen huomio on sille kuin hunaja mehiläiselle. Harjasitpa oria kymmenen minuuttia tai puoli tuntia, se kyllä aina jonkun tovin malttaa paikoillaan ennenkuin uteliaisuus taas kerran vie voiton. Kavioiden puhdistus on ainut hankala asia ponin kanssa, koska se ei malttaisi pitää jalkoja ylhäällä tarpeeksi kauan. Kannattaa olla reipas, sillä muuten voi alkaa jalkojen nykiminen. Varustaessa ori ottaa skarpin vaihteen käyttöön, mutta se kyllä malttaa pysyä karvoissaan sen ajan, kun saadaan varusteet puettua. Merlin seuraa innokkaana ratsastajaansa perässä, kun se tietää pääsevänsä töihin.

Vaativia liikkeitä taitava, nopeat käännökset omaava kilpaponi - ei paha. Merlin on aina reippaana menossa, mikä tahansa olikin sen päivän työnkuva. Kouluratsastuksen parissa se onneksi malttaa monipuolisten tehtävien avulla mainiosti, eikä sillä ole tapana luistaa esimerkiksi kulmia oikomalla tai lapa edellä puskemalla. Nopeaoppinen ori ei hämmenny, jos se ei ensimmäisillä kerroilla aivan ymmärrä saamiaan apuja, vaan skarppaa ja yrittää parhaansa. Sille onneksi toimii todella hyvin pienet avut ja parhaiten se kuuntelee painoapuja. Sitten päästäänkin esteiden pariin. Merlinistä löytyy vielä yksi reippaampi vaihde, mutta jarrut ei katoa missään vaiheessa. Tohkeissaan työskentelevä poni toisinaan saattaa hieman sählätä innostuessaan ja sen takia ratsastajan on oltava silloin skarppina ja herätellä ponia todellisuuteen. Ketteryyden ansiosta se taitaa vauhdikkaat ja tiukatkin käännökset - poni hyppää myös esteen kuin esteen ollen hyvin varovainen jaloistaan.
Luonne © Riella

i. Hollabar Marlon
ii. Lakehead Marabou
ie. Cornfield's Hyacinth
e. Lowland Chupa-Chupa
ei. Alphons Nero
ee. Fernrock Chianina

Jälkeläiset
o. Hollabar Merlin

Vanha osoite http://kujakatti.net/hollabar/merlin.php

Kilpailut
Kilpaillut porrastetuissa: ERJ vt. 7 - KRJ vt. 6
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 302
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Yleispainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa