kwpn-o. Shite Issa Ghost, suvullinen

kwpn-o. Shite Issa Ghost, suvullinen

ViestiKirjoittaja Alegre » 22 Huhti 2018, 10:57

Shite Issa Ghost
VH17-012-0556
synt. 20.12.2016, Alankomaat
Hollannin puoliverinen, ori
säkä 159cm

yleispainotteinen
Grand prix, 120cm

Luonne
Roopen ja Humuttimen yhteinen tarina juontaa juurensa naisen kisauran loppupuolelta, jolloin nainen asetti tilaukseen varsan tietystä yhdistelmästä. Jo pitkään alankomaalaisen tallin tuloksia seuraillut nainen saikin kasvattajan innostumaan linjasta, ja suunnilleen vuosi myöhemmin, syntyi ruunivoikko orivarsa, joka ristittiin tuttavallisesti Roopeksi. Kaksi ensimmäistä vuottaan Romppenakin lellitelty oripoika kouluttautui kasvattajansa opeissa, kunnes se lopulta matkusti Humuttimen huomaan Iso-Britanniaan.

Jämäkkä, aavistuksen pieni, mutta lihaksikas oripoika Roope on suorastaan hurmaava ilmestys, niin ulkoisen olemuksensa että persoonallisuutensa puolesta. Tässä on Herrasmies isolla H:lla, sen verran hyväkäytöksinen tämä ratsu on. Käsissä pysyvä, reipas ja aina yhteistyönhaluinen Romppu onkin oikea Humun silmäterä.

Ratsastaessa Roope on mukavan varmajalkainen, vauhdikas hevonen, jolla riittää motivaatiota sekä keskittymiskykyä ja kuuliaisuutta. Monitoiminen ori ei oikeastaan koskaan kuumu turhia, toki maastossa voi irrotellessa vähän villimpi versio Rompusta kuoriutuakin, mutta mitään turhaa sähläämistä ei tämä hevonen harrasta.
Esteillä mukavan "terävä" ja vauhdista hullaantuva, vähän helposti voi intoutua hyppäämään pikkaisen liian aikaisin. Muuten kylläkin oiva hyppääjä.
Koulun väännössä Roopen sulavalinjaisuus, herkkyys ja yhteistyökyky paistaa selvästi ulos orin olemuksesta, eikä monesti ole katsojaa, joka ei sanattomaksi suorituksista jää. Joustava ja kivasti muotoneva ruunivoikko olisikin varmasti monen ratsastajan unelmaratsu koulukentälle.

Hoidettaessa ikuisesti utelias Romppu on yksi kilteimpiä oreja, mitä pystyy elämänsä aikana kohtaamaan. Huomiosta nautiskeleva hevonen onkin teoriassa täysin lapsenkin hoidettavissa, ori kun ei tee muuta kuin puhaltelee hiuksiin, nuuhkuttelee harjoja ja lepäilee huuli roikkuen.
Luonne © VRL-14618

i. Dashin' Boo
ii. Relapse Ro
ie. Pink Parrot
e. Diva Called Issel
ei. Opal of Ontario
ee. Kiss'n'Go

i. Dashin' Boo on kotimaassaan erittäin tunnettu, pienikokoinen (157cm) kimo ori, joka pienestä senttimäärästään huolimatta nousi yhdeksi johtavista estehevosista kisakausiensa aikana. Kyseessä on oikein rauhallinen, mutta silti hyvin liikkuva ja tomera hevonen. Ori on jättänyt yhden varsan.
ii. Relapse Ro oli ruunikko 162cm kokoinen puoliverinen, joka nopeasti heti kisauransa alusta asti dominoi tulostaulukkoja niin esteillä että koulussa. Komea ja sulava ori menehtyi traagisesti vain 12 vuoden iässä auto-onnettomuudessa, mutta se periytti niin kykynsä että vauhdikkaan persoonansa kolmelle orivarsalleen.
ie. Pink Parrot on vain 150cm korkea kimotamma, joka ei koskaan oikeastaan saavuttanut suurempia voittoja kuusivuotisella kilpaurallaan, vaikka toki monia sijoituksia ja voittoja se kahmikin. Erityisesti kouluratsuna tamma oli hurmaava, herkästi liitelevä hevonen. Nykyään Priscillana tunnettu puoliverinen nauttii elämästään siitostammana, ja sillä onkin kaksi varsaa, ori sekä tamma.

e. Diva Called Issel on 161cm kokoinen päistärikkö, jonka nimi kertoo jo jotain hevosen persoonasta. Kyseessä onkin haastavampi ratsu, jonka kanssa yhteistyön sujuminen on oikeastaan arpapeliä. Kisahevosena kyseessä on kuitenkin kovapäinen, flashy tapaus. Tamma on jättänyt kaksi orivarsaa.
ei. Opal of Ontario on arvostettu siitosori Belgian alueella. 164cm korkuinen rautias ori tuotiin aikoinaan jenkeistä lainahevosena kisaamaan, mutta esteillä pärjännyt hevonen jäi lopulta sille tielleen. Kahden peräkkäisen estemestaruuden jälkeen ori siirtyi siitoskäyttöön, ja tällä hetkellä sillä on 53 jälkeläistä, 22 tammaa sekä 31 oria, joista suurin osa on menestynyt niin esteillä että koulussa.
ee. Kiss'n'Go oli 156cm korkea päistärikkö tamma, ja kyseessä oli enemmälti hieman puskaratsu, jos näin voi sen laittaa. Ihan kohtuullisesti kisoissakin pärjännyt Kissie oli lähinnä harrasteratsuna ratsastuskoululla koko lyhyen elämänsä, kunnes se mursi jalkansa vain 9-vuotiaana. Tamma kerkesi jättää yhden tammavarsan.
Sukuselvitys © VRL-14618

Vanha osoite http://herttuanlampi.suntuubi.com/?cat=12
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 196
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Yleispainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron