hann-t. Ibiscus, evm VARATTU

hann-t. Ibiscus, evm VARATTU

ViestiKirjoittaja Alegre » 26 Marras 2018, 13:32

Ibiscus
VH18-011-0231
synt. 19.09.2017, Yhdysvallat
hannover, tamma
säkä 172cm

estepainotteinen
helppo B, 120cm
D. Vines evm
tuoja Sylvi VRL-08179

​i. Imitation Game (hann, m 174cm, evm)
​ii. Inception (hann, trn 171cm, evm)
iii. Pine Hill Ignatus (hann, m 170cm, evm)
iie. Lumiera (hann, rn 167cm, evm)
​ie. Belissima (hann, rn 172cm, evm)
iei. Barricade (hann, tprn 175cm, evm)
iee. Balloon (hann, trt 168cm, evm)

e. Fidele vd Montepelier (hann, prn 169cm, evm)
​ei. Farco (hann, rnkm 166cm, evm)
eii. Fergusohn (hann, rn 165cm, evm)
eie. Jolena (hann, rtkm 167cm, evm)
​ee. Gisele vd Montepelier (hann, tprn 170cm, evm)
eei. Gosep vd Montepelier (hann, m 170cm, evm)
eee. Mandala (hann, tprt 166cm, evm)

Vanha osoite: https://foxbury.weebly.com/ibiscus.html

Luonne
Ibiscus eli Biscuit on kovatahtoinen hevonen, joka haluaa aina kokeilla uusien ihmisen kanssa kuinka paljon pystyisi niitä komentamaan. Tästä syystä Biscuitin kanssa tulee olla jämäkkä ja määrätietoinen, sillä muuten tamma alkaa käyttäytyä ongelmallisesti. Kun Biscuit tietää, ettei siltä sallita mitään ylimääräistä, niin se on kelpo hoidettava eikä sen kanssa tarvitse käydä keskustelua miten asiat tehdään. Aremman hoitajan kanssa Biscuit saattaa luimia, koittaa näykkiä ja komennella.

Ratsuna Biscuit on herkkä ja kuumuva eikä sovi aloittelijoille. Biscuit ei ole millään tavalla arka tai säikky, mutta muuten kiehuu yli äyräidensä, kun innostuu. Biscuitin kuumuminen näkyy steppailuna, pään viskomisena, alta pois juoksemisena sekä räjähtävinä lähtöinä. Tuntihevosena Biscuit on opettavainen ratsu, sillä sen ratsastaminen vaatii kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta. Häslääjille Biscuit ei sovi, sillä sillon sen pinna palaa ja mistään ei tule mitään. Väkisin tammaa ei saa tekemään mitään, sillä se menee välittömästi oppositioon. Hyvähenkinen yhteistyö on välttämätöntä, jotta tamman saa kulkemaan toivotunlaisesti.

Esteet ovat Biscuitille se juttu, miksi se on syntynyt tähän maailmaan. Se on taitava hyppääjä, joskaan kovin korkeita esteitä sen kapasiteetti ei riitä hyppäämään. Tekniikka on Biscuitilla hyvä, mutta puutteita sillä on voimassa ja ketteryydessä. Sen sijaan asenne esteitä kohtaan on välillä turhankin kiihkeä eikä Biscuit malttaisi kuunnella ratsastajan apuja. Vaatii esteillä selkäänsä ihmisen joka tietää mitä tekee. Kouluradalla Biscuit on hiukan hätäinen ja kireä, mutta rentouduttuaan hakeutuu mukavasti muotoon ja kuulolle. Se onkin sitten eri asia, miten Biscuitin saa ratsastettua rennoksi. Biscuit osallistuu myös vaelluksille kokeneempien kanssa sekä on usein vaelluksen vetäjän ratsuna.
© Sylvi


Historiikki
Ibiscus saapui tilalle muutaman sattuman kautta. Lori oli luvannut auttaa erään ratsastustuntilaisen vanhempia etsimään tyttärelleen oman hevosen ja konkkaronkka ajoikin Kanadan puolelle eräälle myyntitallille katsomaan muutamaa hevosta. Ibiscus ei ollut ostolistalla, mutta niin siinä tietenkin kävi, että tyttö rakastui palavasti tummaan ja nuoreen puoliveritammaan eikä Lorin varoitukset turhan haastavasta hevosesta menneet kuuleviin korviin. Vanhemmat eivät ymmärtäneet tuon taivaallista ratsastuksesta, joten ilomielin maksoivat suolaisen hinnan säpäkästä puoliverisestä.

Kyllä se lopulta niin sitten meni, että Lorin etiäiset pitivät paikkansa ja tyttö ei pärjännyt alkuunkaan Ibiscukselle. Tamma ei varsinaisesti ole kovin hankala tai vaikea osaavissa käsissä, mutta aloittelijan käsissä sen kunnioitus ihmistä kohtaan katosi ja tamma otti ohjat omiin käsiinsä. Ibiscus riepotti tyttöparkaa pitkin maita ja mantuja niin, että vanhemmatkin jo pelkäsivät sydän syrjällään tuleeko tytär takaisin yhtenä vai useampana osana. Lori tarjoutui valmentamaan kaksikkoa, jotta ongelmista päästäisiin, mutta tyttö halusi luopua hevosesta. Lori ehdotti minulle, että otettaisiin Ibiscus Foxburyyn. Hieman epäilin olisiko lapsiparkaa riepottavasta paholaisesta asiakashevoseksi, mutta tamma tarvitsi vain rajoja ja rakkautta, jotta siitä kuoriutui toimiva hevonen.
© Sylvi


Kilpailut
30.10.2018 Adina, ERJ​ este: 110cm - 4/50
04.11.2018 Adina, ERJ este: 40cm - 1/50
Alegre
Ylläpitäjä
 
Viestit: 117
Liittynyt: 19 Marras 2017, 14:38

Paluu Estepainotteiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron